Weekend

5 september 2020 Door Henk Samplonius

Als je zoals ik nog maar parttime werkt voor een baas en binnenkort helemaal niet meer, dan bestaat het gevaar dat elke dag een beetje het zelfde wordt. Ik moet zeggen dat ik daar vooralsnog weinig last van heb. Mijn gezinsleden houden me sowieso wel in het ritme maar ook zelf kan ik de dagen nog redelijk onderscheiden.

Zo kan ik me elke week verheugen op het weekend. Op zaterdag lekker wat langer in bed liggen en dan kijken hoe het verder loopt. Aangezien ik verantwoordelijk ben voor het inkoopbeleid mag ik mij bezighouden met het aanvullen van de voorraden. Voorheen maakte ik wel eens gebruik van de pick-up service maar eigenlijk vind ik het net zo prettig om zelf even mijn boodschappen te verzamelen in één van de plaatselijke supermarkten. Verder verloopt zo’n zaterdag in de regel lekker ontspannen. De kinderen spreken wat af met vrienden of hebben een “bankhangdag”.

Op zondag gaan we naar de kerk; wij hebben een dusdanig kleine gemeente dat we volledig coronaproof onze samenkomsten kunnen houden en zelfs nog een kopje koffie kunnen drinken. Wel op anderhalve meter natuurlijk, we zijn tenslotte geen Grapperhaus. Het tweede kopje koffie drinken we thuis en daarna een hapje en een drankje bij wijze van lunchgebeuren.

Ondertussen zie ik op de sociale media dat veel mensen in het weekend sporten of op andere manieren actief zijn. Echt, het zit niet in mijn systeem. Een klein wandelingetje met de hondjes, maar meer wordt het niet helaas. ’s Avonds om een uurtje of zes lekker eten, opruimen en afwassen en dan een lekker rustige zondagavond, al dan niet met TV.

Saai zo’n weekend ? Welnee, ik vind het heerlijk en ik kan er mateloos van genieten. Te snel is het alweer maandag en dan weer aan het werk. Alhoewel……….