Vakantietijd

15 juli 2020 Door Henk Samplonius

Al anderhalve week is het hier thuis vakantietijd. Dat kun je merken aan de rust ’s morgens in huis. Er hoeven even niet vroeg ontbijtjes te worden gemaakt en lunchboxjes te worden klaargemaakt.

Tijd om uit te slapen voor de kinderen en dat kunnen ze hier. Lekker om zo te kunnen genieten van het “zalig niets doen”. Het was tenslotte een gek jaar en dan is het heerlijk om alles van je af te kunnen gooien en lekker te doen waar je zin in hebt.

Waar we allemaal zin in hebben is ons weekje Zuid Limburg eind juli, begin augustus. Al heel lang geleden boekten we een vakantiehuis in het uiterste zuiden van ons land, de plek waar we met zijn tweetjes en ook met onze ouders al veel herinneringen hebben liggen. Tijd om nieuwe herinneringen te maken samen met onze kinderen. We kijken uit dat de vakantie-agenda niet te vol wordt maar in ieder geval zijn bezoekjes aan Maastricht, aan Valkenburg en aan een pretpark al gepland.

Maar vooral gaan we het advies opvolgen van mijn schoonvader. “Genieten kinderen, jullie moeten genieten”. En dat is wat we allemaal graag doen.