Thee

13 juni 2020 Door Henk Samplonius

Als ik een kopje thee maak voor mezelf of voor één van de gezinsleden word ik vaak even aan het denken gezet. De theefabrikant vindt het blijkbaar een goed idee om op elk labeltje een vraag af te drukken. Soms gooi ik de vraag even de woonkamer in en dat geeft vaak grappige antwoorden.

Vandaag kwam er eentje voorbij die bij mij een glimlach veroorzaakte, een vraag welke alledaagse dingen mij gelukkig maken. Gelijk had ik het antwoord voor mezelf: alle daagse dingen ! Inderdaad, als ik dat voor mezelf op een rijtje zet vind ik het heerlijk om met daagse dingen bezig te zijn. Absoluut niet spectaculair natuurlijk als je het mooi vindt om even een wasje te draaien, als je geniet van een maaltijd bereiden, als je het leuk vindt om even wat boodschappen te doen bij de supermarkt en zo kan ik nog heel wat voorbeelden noemen.

Zou het de leeftijd zijn ? Ik geloof het niet, ik had het als kind al. Een stukje karakter denk ik. De één is ondernemend en gaat er graag op uit, de ander geniet er van om thuis te zijn. Vakantie? Oké, maar niet te lang. “Home is where the heart is”. Thuis, met al die “daagse dingen”. Ik hou er van.