Record

13 november 2021 Door Henk Samplonius
Als er records sneuvelen ben ik er meestal niet bij. Sowieso ben ik niet zo competitief ingesteld. Sport en spel zijn niet aan mij besteed en een strijdtoneel mijd ik liever. Maar deze week was ik er bij toen er een twijfelachtig record werd gevestigd. Donderdag werden de meeste coronabesmettingen geregistreerd sinds het begin van de coronapandemie.

Komen we er nooit van af, van dat rotvirus? Je hoeft geen viroloog te zijn om te kunnen voorspellen dat dat inderdaad niet zal gebeuren. Als 60-plusser krijg ik binnen niet al te lange tijd een zogenaamde boosterprik maar ook dan moet je nog voorzichtig blijven. Het virus ligt op de loer en daar moeten we rekening mee blijven houden. We kunnen mondkapjes gebruiken, we kunnen afstand houden, we kunnen een lockdown invoeren, maar het virus verdwijnt niet

In mijn werk krijg ik dagelijks te maken met ongeruste, verdrietige en boze mensen die soms helemaal niets begrijpen van al die maatregelen die steeds maar weer veranderen en soms het leven aardig op de kop zetten. Gisteravond is daar weer het nodige aan toegevoegd want het aantal besmettingen moet omlaag. En ondertussen proberen we al meer dan anderhalf jaar er het beste van te maken. En toch, en toch…….. moeten we de moed er maar inhouden. Proberen te genieten van de dingen die wel kunnen. Positief blijven en elkaar een beetje tot steun zijn.