R…..

29 augustus 2020 Door Henk Samplonius

Eind augustus alweer. Officieel nog zomer maar we kregen deze week al aardig wat voorproefjes van de herfst. Om vast wat te wennen. Komende week begint de maand september; de R komt weer in de maand.

Ik weet niet of dat tegenwoordig nog een rol speelt maar vroeger was dat wel zo. Bij sommige mensen moest er dan in één keer levertraan geslikt worden. Bij ons thuis deden we dat niet. Wij kregen vitamine AD-druppeltjes door de yoghurt, dat was vast ook heel erg gezond.

Behalve dat er binnenkort geen ijsjes meer in de vriezer liggen merk je er nu bij ons thuis niet zoveel van. En toch is het anders, zo in het najaar. Het is al weer een stuk vroeger donker dus de gordijnen gaan eerder dicht. Het geeft iets van knusheid en een huiselijk gevoel. Misschien binnenkort de houtkachel maar weer eens aan bij een frisse dag.

Herfst geeft rust; de zomer vind ik altijd een onrustige periode. Iedereen moet er op uit, corona of niet, en het hele land is in beweging. Van hot naar her. En nu zijn we allemaal weer thuis. Heerlijk !