Ondertussen

17 december 2021 Door Henk Samplonius

Terwijl het huis steeds meer in kerstsfeer komt worden in Den Haag al weer snode plannen gesmeed. Het OMT, oftewel het Outbreak Management Team (wie heeft die naam ooit verzonnen?) komt met pittige adviezen en het ziet er naar uit dat we wel weer het nodige om de oren krijgen.

Het houdt niet op met dat virus. De ene variant gaat en de andere komt. Dinsdag “mag” ik voor de booster. Ben ik dan beschermd? Nou, dat is nog maar de vraag maar ik word in ieder geval minder ziek. Fijn toch? Wel ziek, maar wel minder. Minder dan wat? Waar zitten we, waar staan we?

Het leven gaat door. Ondertussen treffen we voorbereidingen voor de kerst. Gaan we nog ergens naartoe? Of toch maar niet? Kunnen we nog naar de kerk met kerst? Of moeten we zelf het kerst-evangelie maar lezen? Over het algemeen ben ik best een geduldig mens maar ik merk dat ik langzamerhand mijn geduld wat kwijt raak.

Kyrie eleison. Heer ontferm U. Wij weten het niet meer en raken elkaar steeds meer kwijt. Voor- en tegenstanders van vaccinatie staan lijnrecht tegenover elkaar en slaan elkaar met argumenten om de oren. We wachten op het licht. Op het licht van de liefde. De liefde die uiteindelijk zal overwinnen. Omdat ik dat wil! Jij ook?