Oktober

3 oktober 2020 Door Henk Samplonius

Afgelopen week is de tiende maand van het jaar begonnen. Dat betekent dat we weer dik in de herfst zitten. De ongemakken vallen tot nu toe nog aardig mee gelukkig, maar we kunnen van alles verwachten natuurlijk. Deze maand wordt al een aantal jaren gebruikt door de anti-rooklobby om naar Brits voorbeeld rokers van hun slechte gewoonte af te helpen.

Dat roken heb ik al jaren geleden achter mij gelaten gelukkig. Scheelt een hoop geld en het is beter voor de gezondheid. Zogezegd een win-winsituatie. Ik hoop dat het veel rokers van nu ook zal lukken. Stoppen met roken hoeft voor mij dus niet meer, maar ik maak deze maand wel een eind aan een andere gewoonte. Vanaf 19 oktober mag ik gaan genieten van mijn pensioen en STOP ik dus met werken.

Dankzij de corona-toestanden ben ik al meer dan een half jaar niet meer op kantoor geweest en deed ik mijn werkzaamheden achter mijn laptopje aan de eetkamertafel. Geen of weinig contacten meer met collega’s, wat dat betreft hoef ik niet zo heel erg te wennen. Gevoelsmatig is het toch wel een “dingetje”, zoals ze tegenwoordig zeggen. Je sluit een periode af van, in mijn geval, 48 jaar werken.

Onwillekeurig denk je dan terug aan alle vorige werkkringen. Gelukkig zijn het voor het grootste deel prettige herinneringen. Ik heb altijd met plezier gewerkt en ook vaak ontzettend veel lol gehad met collega’s. En nu…… stoptober! Ik ga stoppen met werken maar niet met plezier maken en lol hebben. Ik weet niet of ik zelf kan beoordelen of het een “welverdiend” pensioen is, maar ik ga er wel van genieten. Zo veel en zo lang mogelijk!