Normaal

2 januari 2021 Door Henk Samplonius

Hè hè, het is 2 januari. Nog gelukkig nieuwjaar gewenst trouwens. We hebben het gehaald, de feestdagen zijn weer overleefd. De dagen die zo anders zijn dan anders, die je zo uit het normale ritme halen. Wel gezellig allemaal, tenminste zo is het bedoeld, maar zo niet normaal en dat is, als er wat autisme in het gezin voorkomt een lastige operatie.

Ik zal u/jou de details besparen maar neem van mij aan dat het af en toe “niet zo gezellig” was. In ieder geval niet zo gezellig als wij ons hadden voorgesteld. En daarom ben ik blij dat het 2 januari is. We zijn op weg naar normaal. Of dat nou het nieuwe of het oude normaal is maakt me echt niets uit, als het maar normaal is. Voorlopig zal dat voor de scholieren in ons gezin betekenen dat ze weer online lessen gaan volgen bij hun school. Hopelijk zo kort mogelijk want contact met elkaar is toch wel essentieel en geen zoom of teams kan dat vervangen. Vrouwlief gaat ook in het nieuwe jaar de post weer bezorgen. Hopelijk ietsje minder dan de afgelopen weken want het liep de spuigaten en posttassen uit af en toe. Naast alle goede wensen die weer massaal werden verzonden waren er heel veel pakjes, voor een groot deel te danken aan de lockdown. We weten allemaal de weg te vinden naar de diverse online winkels.

Voor mij ook een beetje een nieuw normaal want vanaf komende week ga ik telefoontjes beantwoorden voor de coronalijn van het Nationaal Crisis Centrum. In gesprek gaan met mensen die vragen hebben of advies nodig hebben over allerlei zaken die met corona te maken hebben. Dit werk kan ik thuis achter de laptop doen en is daarom goed te combineren met mijn taak als huisvader. Ik heb er zin in. De training krijg ik komende week dus dan krijg ik te horen hoe en waar ik alle informatie kan vergaren om de bellers goed te woord te staan.

Een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden…….. Een jaar waarin het corona-virus hopelijk een steeds minder grote plek in het dagelijkse leven zal krijgen. Een jaar waarin “normaal” weer echt normaal wordt !