Nieuw

23 mei 2020 Door Henk Samplonius

Als ze aan mij vragen: wil je een nieuwe inrichting in je huis? Dan zeg ik: nee hoor, hoeft niet. Wat er nu staat is toch nog prima? Ik weet wel dat er hier en daar een vlekje of krasje zit, maar dat geeft toch niet? Een nieuwe auto dan? Ach, die oude rijdt toch nog prima. Ik weet wel dat er meer dan 250000 op de teller staat, maar hij doet het nog best!

Toen we vorig jaar in Assen kwamen wonen was de keus: een nieuwe keuken er in laten zetten of de bestaande, ietwat gedateerde keuken laten zitten. Het is het laatste geworden. Scheelt een stuk in de portemonnee en je bent ook nog eens duurzaam bezig toch?

Toch zit het blijkbaar in de mensen, dat vernieuwen. Nieuw huis, nieuwe auto, nieuwe meubels, enzovoort. Ook het christelijk geloof zit er vol mee. “zie ik maak alle dingen nieuw” en “vernieuw Gij mij oh eeuwig licht”. Dat stemt toch weer tot nadenken….. Blijkbaar hoort vernieuwen bij het leven.

Ik ga zo even boven kijken bij mijn jongste dochter. Ze heeft nieuwe kasten op haar kamer gekregen. En ze is er heel blij mee !