Muziek

2 december 2021 Door Marleen Samplonius-Ottens

Heb je hem ook gekregen, deze week, jouw 2021 Wrapped van Spotify? Vlak nadat ik de stemlijst van de Top2000 had ingevuld. Die lijsten leken veel op elkaar en het was weer aanleiding om een aantal van deze nummers ook gelijk maar even weer te luisteren. Behalve een feestmaand, wordt december zo ook een soort muziekmaand.

De kinderen laten ook hun Wrapped van Spotify aan ons zien en horen. Heerlijk om te zien en te horen hoe belangrijk muziek ook voor hen is. En ook mooi om te zien dat ze alle drie zo hun eigen smaak ontwikkelen daarin. En het doet ook goed om te horen dat ze lang niet al onze muziek oubollig of oud en saai vinden. Een aantal nummers uit onze lijsten, zien we zelfs terug in die van de kinderen.

Allemaal hebben we inmiddels ook gestemd voor die Top2000 een traditie waar we ons alweer op verheugen. Afscheid nemen van het oude jaar en toeleven naar het nieuwe kun je toch ook het beste doen met muziek. Herinneringen ophalen met een lach en een traan. Dansen in de kamer, maar af en toe ook even genieten met een rustige ballad.

Het team van postbezorgers waar ik deel van uit mag maken, houdt ook van muziek. Soms zingen we samen luidkeels als we de tassen verdelen en inpakken. Afgelopen week liep er even iets niet helemaal goed, even miscommunicatie. Een aantal stond dat buiten te bespreken, totdat onze collega, geboren en getogen in een Zuid-Amerikaans land, luid zingend, dansend en handenklappend uit het depot naar buiten kwam. En weg waren de gedachten aan de miscommunicatie. Als sneeuw voor de zon plaatsgemaakt voor vrolijkheid.

Als ik daarna op de fiets stap en de post ga bezorgen, blijft het lied dat we in het depot hebben gezongen, vaak de hele dag hangen. Heerlijk toch?! Muziek kan zoveel betekenen. Ik hoop dat we deze decembermaand, die natuurlijk voor medewerkers van de post extra druk is, heel veel blijven zingen.