Music was my first love

16 mei 2020 Door Henk Samplonius

Al sinds ik me kan heugen hou ik van muziek. De radio stond vroeger bij ons thuis vaak aan en later kwam daar een heuse platenspeler bij. Op zondag luisterde ik vol aandacht en bewondering naar het koor waarin mijn moeder ook zong en waarbij ze af en toe zelfs een solo ten gehore mocht brengen. Na de dienst kroop ik op de orgelbank naast de organist om van dichtbij te zien en te voelen en te horen hoe dat allemaal ging. Dat wilde ik ook !

Muziek is goed voor een mens. Ik zag gisteren nog een berichtje van de Hartstichting waarin werd verteld dat uit onderzoek is gebleken dat al een half uur muziek per dag de kans op hartproblemen flink verminderd. Muziek raakt je ook vaak recht in het hart. Of dat nou een mooie koraal van Bach is of een gouwe ouwe van The Beatles of een lied van Ramses Shaffy.

Zelf muziek maken, op een instrument of zingend met je stem vind ik ook iets magisch hebben. Je creëert iets en je geeft je eigen interpretatie aan een stuk muziek. Ik ervaar het elke dag als ik even wat speel op mijn orgel. Het blijft iets wonderbaarlijks voor mij.

Zo ongelooflijk veel muziek is er, je raakt nooit uitgeluisterd. Gelukkig ga ik over een paar maandjes met pensioen, dan kan ik nog veel meer muziek luisteren en maken…..

Music van John Miles op orgel gespeeld door Christian Gautschi in Zürich – Zwitserland