Mondweek

27 mei 2020 Door Henk Samplonius

Wij hebben deze week in ons gezin een speciale mondweek, zo lijkt het. Na de verhuizing naar Assen en na alle corona-vertraging was het er vorige week eindelijk van gekomen om met vrouw en beide dochters eens naar onze nieuwe tandarts te gaan. In onze vorige woonplaats hadden we een geweldige tandarts waar we erg blij mee waren dus we waren allemaal vrolijk gespannen over hoe die nieuwe tandarts zou zijn.

Tot ons aller geruststelling is het een uiterst vriendelijke meneer die enthousiast aan het werk ging met de controle van onze gebitten. Tja, tja, tja….. wel wat achterstallig onderhoud dus daar kwamen nog wat afspraakjes achteraan.

Maandag mochten vrouwlief en ik naar de mondhygiëniste. Waarschijnlijk omdat ik zo’n grote mond heb kreeg ze haar werk niet af maar gelukkig had ze op dinsdag nog een gaatje (haha) zodat ik op die dag ook nog eens langs mocht komen in de anderhalf meter bestendige praktijk. Waar overal op borden staat “kies” voor anderhalve meter ?

Ter afwisseling ben ik vandaag met één van de dochters naar de orthodontist geweest en heb daar gelijk een afspraak gemaakt voor de andere dochter die door onze nieuwe tandarts ook is doorverwezen. Ze heeft daar zelf nog wat gemengde gevoelens over, wat ik kan begrijpen.

Morgen ga ik met beide dochters weer naar de praktijk want er moeten nog wat gaatjes gevuld worden bij ons alle drie. Vrijdag hoeven we een keertje niet maar zaterdagochtend vroeg mag onze jongste deze week afsluiten bij de mondhygiëniste om haar kiezen te laten sealen……….

Het mag allemaal wat kosten, maar dan heb je ook wat, toch? Ik hou m’n mond er verder maar over……..