Last van Freek

11 mei 2020 Door Henk Samplonius

Maandag 11 mei, einde van de meivakantie en begin van een nieuwe periode. Voor het eerst sinds weken mogen de beide dochters weer naar school……… maar nu nog even niet. Zij zitten beiden in de gele groep en die gaat op dinsdag en vrijdag naar school, vandaag is de rode groep aan de beurt.

Dat betekent dus dat ik niet de enige thuiswerker ben. Eén laptop voor mij, de ander voor één van de dochters. En dat aan één tafel. Dat kan allemaal, maar het huiswerk van de oudste dochter bestaat onder andere uit een les van “meester Freek”, oftewel Freek Vonk, de meest enthousiaste bioloog van het land.  Tikje ADHD vermoed ik en redelijk overtuigend in zijn manier van lesgeven.

Onderdeel van de les van meester Freek is het bekijken en beluisteren van een filmpje en als je dan verplicht moet meeluisteren (nee, dochterlief houdt niet zo van een koptelefoon…..) ga je op een gegeven moment toch een milde afkeer voor deze verder zo sympathieke bioloog ontwikkelen.

Volgende keer als er weer een les van Freek op het programma staat ga ik maar even extra pauze nemen. Ik haal mijn tijd wel in op dinsdag of vrijdag !