Kom er af

26 september 2020 Door Henk Samplonius

Al eerder heb ik via dit medium mijn bewondering geuit voor de klussende en vooral handige mensen in deze wereld. Waar de ene buurman afgelopen week een lekkage in onze badkamer verhielp zit de ander nu boven op het dak.

Op de foto is te zien dat de linker schoorsteen van onze twee-onder-een-kap-woning inmiddels is verdwenen en dat de middelste nu flinke klappen krijgt. De rechter, op ons gedeelte van het pand, blijft staan omdat daar onze houtkachel uitmondt. Het geklus is nodig omdat er volgende week een flinke dakkapel aan de kant van de buren komt, waarbij de ruimte op het dak maximaal benut moet worden.

Hadden wij ook best gewild zo’n dakkapel en aanvankelijk dachten we dat ook samen met de buren te kunnen doen maar helaas: de kosten bleken toch hoger dan we hadden gedacht dus moesten we afhaken. Vooral de dochter die de zolderkamer “bewoont” was daar niet blij mee. We hopen dat we op termijn de eurootjes toch nog bij elkaar kunnen krijgen om dit project te kunnen realiseren.

Maar eerst dus de buren. Vandaag mogen we nog even genieten van een soort “drilboor” die ervoor moet zorgen dat de schoorsteen gaat wijken. Maandag komt dan de dakkapel èn uiteindelijk de meneer die de ventilatie voor onze badkamer gaat regelen. Eigenlijk zou hij gisteren al komen maar hij belde een uurtje voor de tijd af. Hij ging een weekendje weg met zijn vrouw, dat had hij haar beloofd…….. Tja, ook een installateur moet tenslotte zijn prioriteiten stellen.