Klussen

22 augustus 2020 Door Henk Samplonius

Soms ben ik er wel eens jaloers op…… maar meestal eigenlijk niet. Op die mensen die altijd maar bezig zijn, die alles kunnen, alles zelf maken, schilderen, tuinieren en noem verder maar op.

Ach ik kan ook heus wel een wandje sausen, een lamp of schilderij ophangen of het gras maaien maar veel verder moet het niet gaan. Gewoon niet in de genen meegekregen vrees ik. Mijn vader kwam ook niet veel verder dan een spijker in de muur slaan en hij kon er vreselijk tegenop zien als zoiets moest gebeuren. Oh ja, band plakken van de fiets, dat lukte hem ook nog wel.

Bijzonder toch dat mensen daar zo in verschillen. Mijn creativiteit uit ik in heel andere dingen. Orgel spelen, zingen, beetje schrijven en ook in de keuken sta ik mijn mannetje. Maar toch………respect voor de klussers, de mensen die elk weekend, ja soms elke dag bezig zijn om huis en tuin te verfraaien. Ze hebben het er maar druk mee. Ondertussen ben ik me er op aan het voorbereiden om binnenkort een lamp op te hangen in de slaapkamer van mijn dochter en denk ik er over na wie toch binnen afzienbare tijd het huis moet schilderen. Ik troost me met de gedachte dat je nou eenmaal niet overal goed in kunt zijn.