Kleurtje

30 juni 2020 Door Marleen Samplonius-Ottens

Dochterlief (12) neemt morgen afscheid van groep 8 en de basisschool. Omdat een musical dit jaar geen optie was, is er een film gemaakt en die gaat morgenavond in première. En dan moet je er natuurlijk tiptop uitzien.

Vandaar dat ze gisteren bij de kapper zat om de uitgroei van haar donkerbruine haarverf te laten bijkleuren. Zo’n blonde baan op je hoofd was natuurlijk geen gezicht. Dat werd keurig verholpen.

Gisteravond viel het ons op dat er wel veel auberginekleur op haar hoofdhuid zat. We poetsten het wat weg en vanochtend, na 2 douchebeurten leek het al wat beter.

Maar toen ik vanmiddag thuis kwam van mijn werk en toch een duidelijke auberginekleur rond de scheiding zag, ging mij een lichtje branden. Zouden ze bij de kapper misschien mijn kleur uit de computer hebben gevist en daarmee de uitgroei van dochterlief hebben aangepakt?

We hadden de afspraak online gemaakt op mijn account. Er wel bijgezet dat het voor mijn dochter was, maar toch…. We besloten te bellen. En ja hoor, na de uitleg, bleek het inderdaad mijn aubergine kleurtje dat een mooie baan vormde in het koffiebruine haar.

Toen ik uitlegde dat het toch wel vervelend was tijdens het afscheid morgen, mochten we direct langskomen. Nu de goede kleur uit de computer gevist en dochterlief kan met koffiebruin haar afscheid nemen en de filmpremière meemaken.