Kleine wereld

26 november 2021 Door Henk Samplonius

Lockdown, een woord met inmiddels een bijzondere lading. Voor veel mensen negatief want je moet in één keer binnen blijven en je aanpassen. Ook wij gaan weer in lockdown maar slechts beperkt. Vanaf 17.00 uur morgenmiddag worden we geacht thuis te zitten in de avond en nacht of we dat nou willen of niet.

Ja ik wil wel, want ik ben een enorme liefhebber van thuis zitten. Waar veel mensen de drang hebben om er voortdurend op uit te trekken ben ik graag lekker thuis. Samen met vrouw en kinderen of desnoods alleen vind ik het heerlijk om lekker thuis te zijn. Muziekje aan en de verwarming op een aangename temperatuur en op gezette tijden iets te drinken of te eten. Meer heeft een mens toch niet nodig?

Toch is het niet alleen maar leuk. Het lijkt er namelijk op dat ik één van mijn hobby’s, namelijk het zingen in een koor, voorlopig niet meer kan uitvoeren, want avondactiviteit. We waren net zo lekker aan het oefenen voor kerstavond. Het is ernstig de vraag of we dan wel in de kerk mogen zingen. Allemaal de schuld van Rutte ! Ik denk dat ik binnenkort een bushokje in elkaar trap of een scooter in de brand steek. Dat zal hem leren…….

Gekheid natuurlijk, tot dat soort acties zal ik me niet verlagen alhoewel ik me steeds meer de teleurstelling van mensen wel kan voorstellen maar dit is niet de manier om dat onder de aandacht te brengen volgens mij. Al met al zullen we ons moeten schikken in ons lot waarbij ons beperkingen worden opgelegd en onze bewegingsruimte wordt ingeperkt.

Corona lijkt inmiddels een sluwe vos die steeds weer nieuwe gedaantes aan kan nemen. Net als we denken dat we een variant weer wat onder controle krijgen komt er weer een nieuwe versie op de proppen. Zoonlief mag op zijn woongroep weer in quarantaine zitten omdat er weer eens een besmetting is. Voor hem niet leuk want hij gaat, in tegenstelling tot zijn vader, er wel graag op uit. Geduld jongen, het komt weer goed………