Een jaar

15 oktober 2021 Door Henk Samplonius

Het mooie van de sociale media is dat je regelmatig wordt herinnerd aan bepaalde zaken. Een verjaardag die je anders misschien zou vergeten wordt nu netjes onder je aandacht gebracht waardoor je, heel attent, de jarige een gezellige felicitatie kunt sturen. Een ander soort herinnering kan komen uit je eigen tijdlijn, een gebeurtenis die b.v. één of twee jaar geleden plaats vond.

Zo werd ik er gisteren fijntjes aan herinnerd dat het al weer een jaar geleden is dat ik met pensioen ging. Een heel jaar is voorbij gevlogen. Een jaar met pensioen en ik heb het nog lekker druk. Ik hoefde niet eens zo erg te wennen, de laatste maanden was ik door de corona-crisis al thuis. Ik kan me nauwelijks meer voorstellen hoe het was op kantoor te werken.

Anders dan de gemiddelde pensionado ben ik nog gezegend met een relatief jong gezin dat mij letterlijk en figuurlijk in beweging houdt. Ook onze honden dragen daar hun steentje aan bij. Alsof dat nog niet genoeg is solliciteerde ik eind vorig jaar. Gevonden via de sociale media: een vacature als medewerker bij de publieksinformatielijn coronavirus van de Rijksoverheid. Begin januari van dit jaar begon ik na een korte training aan deze interessante baan waarin ik inmiddels al duizenden mensen heb mogen helpen. “Wat is daar nou leuk aan?” en “waarom doe je dit?” wordt mij dan wel eens gevraagd.

Het antwoord is “contact” ! Ik vind het mooi om met mensen te praten en dan nog wat voor ze te kunnen betekenen ook. Het verruimt je blik en het vergroot je wereld en dat is steeds weer een verrijkende ervaring. Antwoord geven op vragen en mensen duidelijkheid en daarmee een stukje rust geven. Ik heb op dit moment geen idee wanneer dit mooie avontuur eindigt maar wat mij betreft kan ik nog wel even door. Misschien komt er nog wel een tijd dat ik achter de geraniums ga zitten. Voorlopig is het gewoon nog achter de laptop. Die hoef je ook geen water te geven.