Draai

21 januari 2021 Door Marleen Samplonius-Ottens

Dit nieuwe jaar, dat al dagen niet meer nieuw is, kan me nog niet bekoren. En dat heeft niet eens zoveel met Corona en alle maatregelen daaromheen te maken. Of misschien wel. Maar de draai, wat dat dan ook is, is nog niet gevonden.

Alle gebeurtenissen, verderop, maar ook dichtbij, neem ik waar, maar dringen nauwelijks door. Ik zie een vertrekkende president en de komst van een nieuwe. Ik hoor de maatregelen en de komst van een avondklok. Ik zie manlief opleven van een nieuwe baan en zoonlief verrassend met een vriendinnetje.

Hoogtepunten, dieptepunten en ik hobbel er tussendoor. Alsof ik er geen deel vanuit maak. Ik doe mijn werk, in weer en wind, speel een spelletje, kleur een plaatje en luister naar muziek. En als de dag om is, ga ik liggen, met de bedoeling om te slapen.

Op dat moment komen die gebeurtenissen weer voorbij. Zoekend naar een plekje, terwijl ik zoek naar slaap. Het wil nog niet zo lukken in dit nieuwe jaar. Maar het is nog vroeg. Nog ruim 11 maanden om de draai van ’21 ergens te vinden.