De volgende dag

20 juni 2020 Door Henk Samplonius

“The day after the day before”, de verjaardag zit er op en ik kan terugkijken op een geslaagde dag die morgen nog een beetje een vervolg zal krijgen tijdens Vaderdag. Gelukwensen, cadeaus, telefoontjes, appjes en ook meer kaartjes dan ooit zorgden ervoor dat ik me echt jarig voelde. Dank allemaal !

En nu, de volgende dag……… Nee, geen kater voor mij, ik had genoeg aan de 2 glaasjes wijn gisteravond en voor de rest van de dag hield ik het alcoholvrij. Ach, een verjaardag is natuurlijk ook maar gewoon een dag, maar het markeert wel weer een moment in je leven. Even terug kijken en zien dat je dankbaar kunt zijn voor alles wat je tot nu toe in je leven hebt gekregen. Maar ook vooruit kijken. Het wordt een bijzonder jaar. Het jaar waarin ik met pensioen mag gaan, het jaar waarin de ene dochter begint aan de middelbare school en de jongste dochter de basisschool gaat afronden.

Het leven gaat snel vind ik, vooral als je druk bent met van alles en nog wat in een druk gezin. Je zou het bijna vergeten hoe belangrijk het is te genieten en daarbij zijn het vaak de kleine dingen die het doen. Als ik een voornemen zou moeten noemen voor dit nieuwe levensjaar dan wordt het “genieten”. Zo lang het kan, zo vaak het kan……..genieten!