20 jaar

26 november 2021 Door Marleen Samplonius-Ottens

Afgelopen weekend was het 20 jaar geleden dat ik een lastige, maar weloverwogen en belangrijke stap zette. Ik besloot een hoofdstuk in mijn leven af te sluiten en voor mezelf te kiezen.

Ik kon bij een vriendin terecht en samen met haar en haar man ging ik die zondag naar hun kerk. Het was eeuwigheidszondag. Het herdenken van de overledenen. Een dienst waarin ik ook afscheid nam. Zo voelde het. Afscheid van een situatie, afscheid van een huwelijk, afscheid van een manier van leven die niet bij mij paste.

Daar kreeg ik nogmaals de bevestiging dat het goed was. En die bevestiging, die steun bleek ik nodig te hebben. Want ik kreeg nogal wat over me heen. In de dagen, de weken, de maanden en soms nog de jaren er na. Ik deed nog wel eens een poging om mijn verhaal te vertellen, maar op een gegeven moment ben ik daar mee gestopt. Mijn verhaal was al verteld en voor sommigen overduidelijk. Zelfs zonder mijn versie.

Afgelopen week luisterden we naar Radio 5: de Evergreen Top 1000. Op nummer 254 kwam hij voorbij, mijn antwoord na 20 jaar: Herman van Veen met Liefde Van Later. Manlief en ik reikten elkaar de hand. Hier ging het over en hier gaat het nog steeds om: Liefde!

https://youtu.be/3geUS0rGDLU